ATELIER D'ART RAED SELMAN

KUNSTUITLEEN KUNSTWERK

Activiteit scholieren:

“Kunst is niet alleen de traditionele kunst zoals zovelen denken. Kunst is veel meer...
Kunst en cultuur is de basis voor een betere samenleving”.

Raed Selman zal in de week na de opening in de Meerpaal gedurende meerdere
dagen met scholieren uit verschillende klassen van de basisscholen en de
Havo samen aan het werk gaan, waarbij de leerling alle vrijheid heeft zijn
artistieke kant expressie te geven.

De onstane kunstwerken worden tentoongesteld in de Meerpaal en op de
desbetreffende scholen.

Vandaag was zo leuk! Met de tekenklas gingen we naar de meerpaal. Ik was het helemaal vergeten, dus ik stond ik daar voor het Nederlands lokaal. En mijn vriendin vroeg: moet jij niet naar de meerpaal? Ik dacht; oh mijn god, natuurlijk! Dus zo ben ik even mooi van dat proefdebat afgekomen. Ik fietste snel naar de meerpaal, maar was gelukkig niet de laatste. Raed Selman, een schilder, ging ons zijn schilderijen laten zien. Ik vond ze erg mooi. Daarna kregen we de opdracht zelf een schilderij te gaan maken, wat een beetje gebaseerd was op de stijl van Raed. Hij zei de hele tijd: je moet snel werken, lekker agressief. Hij praatte een beetje gebrekkig Nederlands, want hij komt oorspronkelijk uit Libanon. Hij spreekt wel vijf talen! Soms pakte hij zomaar de kwast uit je hand, en begon hij je hele schilderij te veranderen! Sommige mensen waren daar niet zo blij mee, maar bij mij heeft hij eigenlijk haast niets veranderd. Daar was ik wel blij mee, want het moet toch een beetje van jezelf blijven. Ik ben heel blij met wat ik heb gemaakt. Binnenkort wordt ons werk ook ge-exposeerd. We mogen het dan zelfs verkopen. Maar ik weet niet zeker of ik dat wel wil, misschien wil ik het wel zelf houden. En het is nog maar de vraag of mensen er uberhaupt iets voor willen geven. Raed heeft ook een website, als je eens wil kijken, klik dan hier. En wat vinden jullie van mijn kunstwerkjes ;p?

 

 

 

 

"Abstract paintings are an excellent way to communicate. After all, for some messages only art has the special gift to transmit them."

Raed Selman

 

 

Voor het maken van een afspraak bel:

Tel: 036 8482619
Cel: 06 46020949

Design by ARTENET.NL | Web Design | Optimalisatie | Copyright © 2010 Atelier Raed Selman: Suze Robertsonstraat 30 - 1318 LZ - Almere - Tussen de Vaarten.