ATELIER D'ART RAED SELMAN

KUNSTUITLEEN KUNSTWERK

‘Circulation and Creativity’
kunstproject in Almere 2003

18 t/m 24 April

van

Raed Selman


Het marktplein in het centrum van Almere Haven is in april 2003
het decor van Selmans project “Circulation and Creativity”. Op die levendige plek biedt hij het publiek een week lang een in ‘de ware kunst’: het kunstscheppen.


De creatieve ontwikkeling voltrekt zich in een metershoge transparante, diamantvormig bouwwerk. Door de openheid van
de constructie krijgen toeschouwers inzicht in een professioneel, artistiek proces dat zo vaak in nevelen is verhuld, en plaatsheeft
in ontoegankelijke ateliers.

Circulation and Creativity staat symbool voor de ‘circulatie’ van
het leven; levenslust, levensdrift en levensdrang.

Levenscycli en ruimte (Lebensraum) die Leonardo da Vinci in de vijftiende eeuw met zijn uomo universalis bewust of onbewust vertolkte, aldus Selman, die het werk als vademecum gebruikt binnen de doorzichtige, bescheiden werkplaats op het marktplein.

Gedurende zeven etmalen sluit Selman zich dagelijks een periode op in zijn achtzijdige installatie om te ‘creëren’. Ondanks zijn beperking in ruimte en tijd zet hij zich in om een proces te volbrengen dat niet uit is op voltooiing, want het proces zelf herbergt immers het resultaat. Hij noemt het een soort wedijveren met God die volgens de Bijbel ook een wereld in zeven dagen schiep, ‘en die zeven rassen schiep’.

Maar er is eveneens een link met de regenboog. Want uit zeven primaire en secundaire kleuren bestaat volgens Selman ook het basisgamma van de regenboog. ‘Laat je één kleur weg en er is
geen evenwicht.’
Elk van de zeven dagen komt één kleur aan bod die domineert in zijn glasachtige gebouw. ‘Moods of Coulours’, meent Selman.
‘Elke dag een kleur die herboren wordt en waarbij de verbeelding representatief is voor het gevoel dat bij die kleur past’.

 

”Echte, rechtschapen kunst manifesteert zich tijdens het creatieproces. Niet met het resultaat ontmoet de toeschouwer de ware aard van kunst, maar in de (r)evolutie van idee naar uitkomst. Daarin ligt de oorspronkelijke waarde van kunst.”
Raed Selman, 2003

 

"Abstract paintings are an excellent way to communicate. After all, for some messages only art has the special gift to transmit them."

Raed Selman

 

 

U bent van harte welkom om mijn werk en atelier te zien. Voor het maken van een afspraak kunt u mij bereiken op

Tel: 036 8482619
Cel: 06 46020949

Design by ARTENET.NL | Web Design | Optimalisatie | Copyright © 2010 Atelier Raed Selman: Suze Robertsonstraat 30 - 1318 LZ - Almere - Tussen de Vaarten.